Son Konular

Göçmen Usulü Biber Turşusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kaya tuzu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sirke
4 su bardağı su
1 yahut 2 kilo ufak boyutlarda biber
Yarım bardak kadar sıvı yağ
Top karabiber

Göçmen Tarzı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biberlerinizi çekirdeklerini çıkarmadan yalnızca saplarını alarak ayıklayın, akabinde yıkayıp kurutun.
Yayvan bir tencere yahut büyük bir tavanın tabanını kapatacak kadar sıvı yağ koyup hafif kızdırın.
Üst üste gelmeyecek formda biraz biber ek edip biberlerin sertliği geçene kadar bir kaç çeşit yağda çevirin.
Kavrulan biberleri turşuyu kuracağınız kavanozlara üstlerinde üç parmak kadar boşluk kalacak biçimde koyun.
Damak tadınıza nazaran birkaç adet top karabiber atın.
Turşu suyunu hazırlama:Sirke, su, tuz ve şekeri kaynatın.
Altını kısıp kavanozlara dolana dek kaynar formda doldurun.
Doldurduğunuz kavanozun kapağını anında sıkıca kapatın.
Bu halde tüm kavanozları bitirin.
15-20 gün kadar sonra turşunuz yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun .
Göçmen Metodu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Avokadolu Diyet Salata

S

Kıymalı Tarhana Çorbası

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
1 Hafta Olan Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo acı biber (Bizde ismi yedikardeşler diye geçiyor fakat öbür yörelerde ismini bilmiyorum) 7-8 diş sarımsak 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı limon tuzu 1,5 su bardağı içme suyu Sirke ( Elma yada üzüm kullanabilirsiniz, ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Ramazana Hazırlık Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için; Sıvı yağ 400-500 gram kıyma 2 adet kuru soğan Çeyrek kısım maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı acı yahut tatlı biber salçası Tuz Karabiber Pul biber 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Antep Adabı Zeytinyağlı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler 20 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber 10 adet kuru kabak 2 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 baş sarımsak 1.5 su bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 1 çay kaşığı limon tuzu Tuz karabiber pul biber Üzeri için 1 yemek kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Antep Yöntemi Alinazik Tanımı İçin Gereçler 3 adet kebaplık patlıcan 2-5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak Yarım çay kaşığı tuz Üzerine; 500 gr az yağlı kıyma yahut kuşbaşı 1 çay bardağın dan 1 parmak eksik sıvı yağ 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı bul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
theking
T
S
  • Soru Soru
Hatay Yordamı Nohutlu Acılı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler İçi için; 2 su bardağı nohut 1 tane soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kasığı kimyon,nane ,pul biber ,tuz,pul biber 1 yemek kasığı domates salçası Köftesi için; Yarım kilo bulgur 2 su bardağı un Tuz Üzerine olan sosu için; 4 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.546
  2. Mesajlar

    1. 1.679.480
  3. Kullanıcılar

    1. 31.819
  4. Son üye

Geri
Üst Alt