haberci
Efsanevi Üye

Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop, Çankırı ve Kastamonu illerinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı, coşkuyla kutlanan karne törenleriyle sona erdi.
**Samsun**
Samsun'da 22 bin 584 öğretmen ve 262 bin 443 öğrenci, 1062 okulda karne heyecanı yaşadı. TOBB İlyas Kılıç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen törende Vali Orhan Tavlı, öğrencilere karnelerini takdim etti. Samsun'daki eğitim öğretim yılını değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, 262 bin öğrenci ve 22 bin öğretmenle başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ifade etti. Ağar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulandığı bu yılın, öğrencilerin gelişiminde büyük rol oynadığını vurguladı.
**Çorum**
Çorum'da 86 bin 507 öğrenci ve 7 bin 712 öğretmen, 487 okulda yarıyıl tatiline girdi. Vali Ali Çalgan, Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım töreninde öğrencilerle bir araya geldi. Çalgan, öğrencilere tatillerini dinlenerek geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak, bol bol güneşin tadını çıkarmalarını önerdi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve diğer kamu görevlileri de törene katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldular.
**Amasya**
Amasya'da 53 bin 631 öğrenciye karneleri dağıtıldı. Vali Yardımcısı Yüksel Ünal ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Gökmedrese Şehit Şenay Aybüke Yalçın İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu. Ünal, öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür ederek, uzun bir eğitim yolculuğunun ardından tatilin hak ettikleri bir dinlenme fırsatı olduğunu belirtti.
**Tokat**
Tokat'ta 102 bin 525 öğrenci, karne sevinci yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Ormanbeyli Köyü İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen törende öğrencilere tatil önerilerinde bulundu. Öğrencilerin dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye eden Kır, başarılı bir eğitim yılını geride bıraktıklarını ifade etti.
**Sinop**
Sinop'ta 32 bin öğrenci, 158 okulda karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Vali Mustafa Özarslan, Lala İlkokulu'nda düzenlenen törende öğrencilerle bir araya geldi. Özarslan, sorunsuz bir eğitim yılını geride bıraktıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
**Çankırı**
Çankırı'da 26 bin 367 öğrenci, resmi ve özel okullardan karnelerini aldı. Vali Mustafa Fırat Taşolar, Karatekin İlkokulu'nda öğrencilerle buluşarak tatil tavsiyelerinde bulundu. Taşolar, öğrencilere tatilde keyifli vakit geçirmelerini ve dinlenmelerini önerdi.
**Kastamonu**
Kastamonu'da 53 bin 353 öğrenci, yaz tatiline girdi. Vali Meftun Dallı, Gazipaşa İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde öğrencilerle bir araya geldi. Dallı, öğrencilere tatilde kitap okuma ve dinlenme önerilerinde bulunarak, verimli bir tatil geçirmelerini tavsiye etti.