Modoratör
Yeni Üye
Sezen Aksu Adem Havva sarkisini ne zaman cikardi?
Şarkı ilk olarak 2017 yılında YouTube'da yayınlandı. Şarkıdaki, "Binmişiz bir alâmate, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri tepki çekti.
Sezen Aksu hangi sarkisi Adem Havva?
Daha önce yayınladığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e…" sözleri ile tartışma konusu olan Sezen Aksu'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Aksu, 2010 senesinde yazdığı "Hop Dedik" ve yeni yazdığı "Avcı" isimli şarkıların sözleri ile tepkiler için mesaj verdi.
Neden OZBI?
Neden OZBI?
O zamanlar bir manası yoktu fakat son senelerde ben bir anlam yükledim; Anadolu'dan göçen halkın şehir hayatıyla erezyona uğramış kültüründen doğan, bir şehir ozanı olarak tarifliyorum artık Ozbi'yi. Bunun net karşılığını da albümde verdiğimi düşünüyorum.
Benden uzak ol kim söylüyor?
Özlem – Uzak Ol.
Sezen Aksu Adem ile Havva hakkında ne söylemiş?
Beş yıl önce çıkan 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e…" sözleri nedeniyle iktidar tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu'dan açıklama geldi. Aksu, "Ben avım, sen avcı, vur bakalım…" ifadelerini kullandı.
Sezan Aksu tepkilere ne dedi?
Sezan Aksu tepkilere ne dedi?
Aksu tepkilere yeni yazdığı şarkı ile cevap verdi. Avcı isimli şarkısında Aksu, "Beni öldüremezsin. Sesim, sazım, sözüm var benim. Ben derken ben herkesim." sözlerine yer verdi.
Ozbi nereden mezun?
Anadolu ÜniversitesiOzbi / Üniversite
Ozbi kim?
"Ozbi" adını kullanan rap müzik sanatçısının gerçek adı Onur Dursun'dur. 34 yaşında olan şarkıcı 22 Ekim 1986 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen Erzincanlı olan Ozbi yani Onur Dursun, 2013 yılında tanınmaya başlamıştır. Fakat esas olarak gezi direnişi sırasında yaptığı "Asi" isimli şarkı ile bilinmektedir.
Sezen Aksu niye gündemde?
Sezen Aksu niye gündemde?
Sezen Aksu, son şarkısıyla gündemde yankı uyandırdı. Şarkının sözlerinde Adem ile Havva'dan bahseden Sezen Aksu'ya sosyal medyada tepkiler büyürken, Diyanet'ten de açıklama geldi. Sezen Aksu'nun şarkısında Adem ve Havva'ya yönelik kurduğu cümleler nedeniyle, sosyal medyada Aksu'yu eleştiren birçok yorum paylaşıldı.