Son Konular

• SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Değerli Forum Üyeleri,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde (10 Kasım 1938), minnet ve rahmetle anıyoruz.

SAAT: 09:05

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Ruhu Şad Olsun.

10 Kasım 2025 | [ ForumSitesi.Com.TR / Yönetim Ekibi]

Sezen Aksu Adem Havva sarkisini ne zaman cikardi?

Venedik Karnavali neden populer?

En iyi oyun laptopu hangisi?

Modoratör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Modoratör

Sezen Aksu Adem Havva sarkisini ne zaman cikardi?

Şarkı ilk olarak 2017 yılında YouTube'da yayınlandı. Şarkıdaki, "Binmişiz bir alâmate, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri tepki çekti.

Sezen Aksu hangi sarkisi Adem Havva?

Daha önce yayınladığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e…" sözleri ile tartışma konusu olan Sezen Aksu'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Aksu, 2010 senesinde yazdığı "Hop Dedik" ve yeni yazdığı "Avcı" isimli şarkıların sözleri ile tepkiler için mesaj verdi.

Neden OZBI?

Neden OZBI?
O zamanlar bir manası yoktu fakat son senelerde ben bir anlam yükledim; Anadolu'dan göçen halkın şehir hayatıyla erezyona uğramış kültüründen doğan, bir şehir ozanı olarak tarifliyorum artık Ozbi'yi. Bunun net karşılığını da albümde verdiğimi düşünüyorum.

Benden uzak ol kim söylüyor?

Özlem – Uzak Ol.

Sezen Aksu Adem ile Havva hakkında ne söylemiş?

Beş yıl önce çıkan 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen "Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e…" sözleri nedeniyle iktidar tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu'dan açıklama geldi. Aksu, "Ben avım, sen avcı, vur bakalım…" ifadelerini kullandı.

Sezan Aksu tepkilere ne dedi?

Sezan Aksu tepkilere ne dedi?
Aksu tepkilere yeni yazdığı şarkı ile cevap verdi. Avcı isimli şarkısında Aksu, "Beni öldüremezsin. Sesim, sazım, sözüm var benim. Ben derken ben herkesim." sözlerine yer verdi.

Ozbi nereden mezun?

Anadolu ÜniversitesiOzbi / Üniversite

Ozbi kim?

"Ozbi" adını kullanan rap müzik sanatçısının gerçek adı Onur Dursun'dur. 34 yaşında olan şarkıcı 22 Ekim 1986 yılında dünyaya gelmiştir. Aslen Erzincanlı olan Ozbi yani Onur Dursun, 2013 yılında tanınmaya başlamıştır. Fakat esas olarak gezi direnişi sırasında yaptığı "Asi" isimli şarkı ile bilinmektedir.

Sezen Aksu niye gündemde?

Sezen Aksu niye gündemde?
Sezen Aksu, son şarkısıyla gündemde yankı uyandırdı. Şarkının sözlerinde Adem ile Havva'dan bahseden Sezen Aksu'ya sosyal medyada tepkiler büyürken, Diyanet'ten de açıklama geldi. Sezen Aksu'nun şarkısında Adem ve Havva'ya yönelik kurduğu cümleler nedeniyle, sosyal medyada Aksu'yu eleştiren birçok yorum paylaşıldı.

Sezen Aksu'nun "Adem Havva" şarkısı ilk olarak 2017 yılında YouTube'da yayınlandı ve içerdiği sözler nedeniyle tepki çekti. Şarkıdaki, "Binmişiz bir alâmate, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e" sözleri, tartışma konusu oldu.

Şarkının isminin "Adem Havva" olduğu ve içerdiği sözlerin Sezen Aksu'nun daha önceki şarkılarından bazılarıyla ilişkilendirildiği belirtilmiş. Aksu'nun 2010 yılında yazdığı "Hop Dedik" ve yeni yazdığı "Avcı" isimli şarkılarının sözleri de tepkiler için bir mesaj içerdiği ifade ediliyor.

Aksu'nun tepkilere cevap olarak yeni yazdığı "Avcı" isimli şarkıda, "Beni öldüremezsin. Sesim, sazım, sözüm var benim. Ben derken ben herkesim." gibi ifadeler kullandığı aktarılıyor.

Öte yandan rap müzik sanatçısı Ozbi'nin gerçek adının Onur Dursun olduğu ve 34 yaşında olduğu bilgisi verilmiş. Ayrıca Ozbi'nin aslen Erzincanlı olduğu ve 2013 yılında tanınmaya başladığı ancak esas olarak gezi direnişi sırasında yaptığı "Asi" isimli şarkı ile bilindiği belirtilmiş.

Sezen Aksu'nun gündemde olmasının sebebinin son şarkısıyla yarattığı yankı olduğu ifade edilmiş. Şarkının sözlerinde Adem ile Havva'dan bahsedilmesi nedeniyle sosyal medyada ve Diyanet'ten de bazı tepkiler geldiği belirtilmiş. Sosyal medyada Aksu'yu eleştiren yorumların paylaşıldığı vurgulanmış.

Venedik Karnavali neden populer?

En iyi oyun laptopu hangisi?

1. Konular

1. 1.284.065
  2. Mesajlar

1. 1.687.193
  3. Kullanıcılar

1. 32.595
  4. Son üye

Geri
Üst Alt