Modoratör
New member
Üniversitede hoca öğrenciyi dersten atabilir mi?
Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.Akademisyen nereye şikayet edilir?
Akademik programlar hakkında verilen kararlardan haksız yere etkilendiğini düşünen bir öğretim elemanının yazılı olarak ilgili Fakülte Dekanlığı'na ya da Enstitü Direktörlüğü'ne şikayetini bildiren bir dilekçe vermesi gerekir.Üniversitede hoca geçirir mi?
Üniversitede hoca geçirir mi?Üniversitede çoğu hoca,başarısız,derse katılım oranı düşük öğrencilerini vermiş olduğu dersten kolay kolay geçirmez. Ancak bazı insaflı hocalar,size harici ödev verir. Bu ödevi yaparsanız sisteme girmemiş olduğu notlar üzerine ödev puanınızı ekleyip geçirebilir.
Universitede ders kac dakikada duser?
hoca 15 dk icinde sinifinda dersinde olmazsa o ders iptal olur..Öğrenci işleri nereye şikayet edilir?
1)Resmi Şikayet/Dilekçe Sürecindeki Haklar Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.YÖK e şikayet nasıl yapılır?
YÖK e şikayet nasıl yapılır?- Adres: Üniversiteler Mh., 1600.
- Telefon: +90(312)298-7000.
- Fax: +90(312)266-4759.
- @YuksekogretimK.
- @erolozvar.
Öğretim görevlisi geçme notunu dilediği sınıra çekebilir veya düşürebilir. Ayrıca alt geçme notunu da öğretim görevlisi belirleyebilir. Çan eğrisi sisteminde harf notları vize ve final sınavlarından sonra belirlenir. Dolayısıyla öğrencilerin her iki sınava da aynı önemi göstermesi önemlidir.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Üniversitede hoca gelmezse ders düşer mi?
Üniversitede hoca gelmezse ders düşer mi?Arkadaşlar üniversitede hoca derse 30 dakika gelmezse ders düşer mi? Böyle bir şey var mı? Evet, ders düşer ama sadece o ders saati için düşer. Bir sonraki ders saati düşmez.