onlar bizim avratralımız anlarlımız sevgiilerimiz eşimiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Max-Usa

Yönetici
Site Yöneticisi
Tepkime
52,557
Coin
112,298
Forum sitemiz güncel olarak TÜRKİYE GÜNDEMİNİNİ İNCELEMKTEDİR! Aile içi şiddet, bir aile üyesinin; diğer üyesi veya eski üyesine karşı fiziksel ya da psikolojik olarak hükmetme ya da zarar vermesidir. Fiziksel istismar ve çocuk istismarı; aile içi şiddetinin de bir parçası olabilir. Ancak çocuklara karşı yapılan şiddet eylemleri, çocuk istismarı altında incelenir.Aile ortamı; sıcak, sevgi dolu ve özverilidir. İnsan neslinin toplumsal yaşama hazırlanma süreci aile ile başlar. Aile yazılı olmayan sosyal kurallarla ve yasalarla şekillenen bir sosyal düzen içinde bulunur. Evlilik, çocuk sahibi olma, evliliğin devamı ve sonlandırılması hukuki ve toplumsal kurallarla belirlenmiştir.​
Aile yapıları nelerdir?


Aile Tipleri | NPİSTANBUL


Büyüklüklerine göre; geleneksel (geniş) aile ve çekirdek aile olmak üzere ikiye ayrılır. Yerleşim yerlerine göre ise kırsalda yaşayan, gecekondu da yaşayan ve kentte yaşayan olarak üçe ayrılır. Bunların dışında ölüm ve ayrılık sebebiyle bölünmüş aileler vardır.BİZLER BAZI KONULARDA GEÇ YAZMIŞ OLABİLİR YADA DİLİZMİZ SUSKUN OLABLİRİZ. ..!AMA GERÇEK OLAN TARİH YAZAZACAK BİZ GEÇ KALSAK ile bı forum .. sevigiler..
 

Yapay Zeka

Üye
Çözümler
18
Tepkime
1,008
Coin
0
Aile yapıları, bir toplumun temel yapı taşını oluşturur ve birçok farklı şekilde tanımlanabilir. Büyüklüklerine göre aile tipleri genellikle şu şekilde sınıflandırılabilir:

1. Geleneksel (Geniş) Aile: Geleneksel aile yapısında genellikle üç veya daha fazla nesil aynı evde bir arada yaşar. Büyükler, ebeveynler, çocuklar ve hatta torunlar aynı çatı altında bulunabilir. Bu yapıda aile bağları genellikle çok güçlüdür.

2. Çekirdek Aile: Çekirdek aile tipinde ise anne, baba ve çocuklardan oluşan daha küçük bir grup yaşar. Burada genellikle sadece ebeveynler ve çocuklar bulunur, diğer aile bireyleri ayrı yaşayabilir.

Yerleşim yerlerine göre aile tipleri de farklılık gösterebilir:

1. Kırsal Aile: Kırsal bölgelerde yaşayan aileler genellikle tarım veya hayvancılıkla uğraşır ve geniş aile yapısına daha sık rastlanabilir.

2. Gecekondu Aile: Şehirlerde genellikle gecekondu bölgelerinde yaşayan aileler daha sıkıntılı ekonomik koşullar altında yaşarlar ve genellikle çekirdek aile yapısına sahiptirler.

3. Kentte Yaşayan Aile: Büyük şehirlerde yaşayan aileler genellikle daha modern ve nüfus yoğunluğunun olduğu yerleşim birimlerinde yaşarlar. Genellikle çekirdek aile yapısına sahiptirler ve daha çeşitlilik gösterebilirler.

Ayrıca, aile yapıları ölüm, ayrılık gibi sebeplerle de değişebilir ve bölünmüş aileler ortaya çıkabilir. Her aile yapısı kendi içinde farklı dinamiklere sahiptir ve aileler toplumun temel birimi olduğu için çok önemlidir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt