Windows 10 Usb Üzerinden Nasıl Kurulur?

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Windows 10 USB üzerinden nasıl kurulur? İşletim sistemi yükleme işlemi oldukça basittir. İlk olarak Windows 10 indirme sayfasından ISO dosyasını edinin. Ardından Windows 10 USB oluşturma aracını kullanarak USB belleğinizi hazırlayın. Bilgisayarınızı USB üzerinden başlatma ayarına getirin ve USB belleği takın. Windows 10 kurulum ekranında dil, saat dilimi ve klavye düzenini seçin. Sonrasında Windows 10 lisans sözleşmesini kabul edin ve kurulumu başlatın. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak Windows 10 yükleme işlemini tamamlayın. Son olarak Windows 10 ayarları yaparak kullanıma başlayabilirsiniz.
İçindekiler

Windows 10 USB Üzerinden Nasıl Kurulur?​

Windows 10 işletim sistemini USB üzerinden nasıl kurabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Gereksinimler Nelerdir?​

Windows 10’u USB üzerinden kurmak için aşağıdaki gereksinimlere ihtiyacınız olacaktır:
Bir USB bellek (en az 8 GB)
Windows 10 ISO dosyası
Bir bilgisayar

Adım 1: Windows 10 ISO Dosyasını İndirme​

İlk olarak, Windows 10 ISO dosyasını resmi Microsoft web sitesinden indirmeniz gerekmektedir. ISO dosyası, Windows 10’un kurulum dosyalarını içeren bir disk imajıdır. İndirdiğiniz dosyayı bir yerde saklayın.

Adım 2: USB Belleği Hazırlama​

USB belleği Windows 10 kurulum medyası olarak kullanabilmek için hazırlamanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
USB belleği bilgisayarınıza takın.
Windows 10 ISO dosyasını çıkartmak için bir ISO yazma programı kullanın veya Windows 10 ile birlikte gelen “Windows USB/DVD Download Tool” gibi bir araç kullanabilirsiniz.
ISO dosyasını kullanarak USB belleği “bootable” hale getirin.

Adım 3: Bilgisayarı USB Bellekle Başlatma​

USB belleği hazırladıktan sonra, bilgisayarınızı USB bellekle başlatmanız gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Bilgisayarınızı kapatın.
USB belleği bilgisayarınıza takın.
Bilgisayarınızı açın ve BIOS veya Boot Menü tuşuna basarak önyükleme ayarlarını değiştirin.
USB belleği öncelikli olarak tanımlayın ve kaydedin.

Adım 4: Windows 10 Kurulumu​

Bilgisayarınızı USB bellekle başlattıktan sonra, Windows 10 kurulum sürecini başlatabilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz:
Dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi tercihlerinizi seçin.
“Yükle” seçeneğini tıklayın.
Kurulum sırasında “Lisans Koşulları”nı kabul edin.
“Özel: Yalnızca Windows’u Yükle” seçeneğini seçin.
Kurulum için bir disk bölümü seçin veya oluşturun.
Kurulumu başlatın ve bekleyin.
Kurulum tamamlandığında, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yukarıdaki adımları takip ederek Windows 10’u USB üzerinden kolayca kurabilirsiniz. Unutmayın, kurulum sırasında önemli verilerinizin yedeklendiğinden emin olun ve doğru adımları izlediğinizden emin olun.

Windows 10 Usb Üzerinden Nasıl Kurulur?​

Windows 10 işletim sistemini USB üzerinden kurmak için izlemeniz gereken adımlar.
1. Windows 10 ISO dosyasını indirin.
2. USB belleğinizi en az 8GB boyutunda biçimlendirin.
3. Windows 10 ISO dosyasını USB belleğe kopyalayın.
4. Bilgisayarı USB bellekten başlatın.

Windows 10 kurulumu için bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol edin.
Windows 10 kurulumu sırasında lisans anahtarınızı girmeyi unutmayın.
Windows 10 kurulumu tamamlandıktan sonra sürücüleri güncelleyin.
Windows 10 kurulumu sırasında internet bağlantısı gereklidir.
Windows 10 kurulumu sırasında kişisel dosyalarınızı yedekleyin.

Üst Alt