Son Konular

En güzel Şiirler

En güzel şiirler
S
İstiklal Marşının Açıklaması İstiklal Marşının Kısaca Açıklaması İSTİKLAL MARŞI 'NIN AÇIKLAMASI Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O, benim milletimin yıldızıdır, parlayacak O, benimdir; o, benim milletimindir ancak! Bu kıtada Mehmet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
SoruCevap
S
S
İstiklal Marşımızın İlk İki Kıtası, İstiklal Marşının İlk İki Kıtasının AnlamıMarşımızın İlk İki Kıtasının Anlamı; Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
SoruCevap
S
S
İstiklal Marşı 10 Kıta Açıklama Kısa Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. İstiklal Marşımızın birinci kıtasında milletimize cesaret verici sözler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
SoruCevap
S
S
Sindirim Organları İle İlgili (Akrostiş) Şiirler Sindirim Organları İle İlgili Şiirler Sindirim Organlarıyla İlgili Şiirler Sanki Bir Mucizedir, İşleyişi Vucudumuzun. Nasıl da Atar Kabimiz Dolaşımdaki Tüm Kanı İnce Bağırsaklarımız Uzundur. Rotası meteoman Karnımızda. İşler Tüm Yediklerimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
SoruCevap
S
S
Öğretmen Şiirleri Kısa Öğretmen Şiirleri Öğretmenim okumayı yazmayı hızlı düzgün saymayı her an dürüst olamyı sen öğrettin ÖĞRETMENİM küçükleri sevmeyi büyükleri saymayı sen öğrettin ÖĞRETMENİM. Köy Öğretmeni Ben bir köy öğretmeniyim, Alnımda ışık, Gözlerimde nur… Alıp götürmeyin beni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
SoruCevap
S
S
Engelliler İle İlgili Şiir Engelliler Haftası Şiirleri Engelliler Hakkında Kısa ŞiirEngellileri sevmeliyiz Engelileri sevmeliyiz Onlar sevilmeyi istiyorlar İlgi saygı istiyorlar Onların hakkı var sevilmeyi övülmeyi Ama insanlar öyle deyil ki Hor görmesinler hakir görmeyecekler Bu onların sevgi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
SoruCevap
S
S
Öğretmenlerle ilgili şiirler kısa Öğretmen kısa şiirler ANA GİBİ, BABA GİBİ Öğretmenim bilir misin Seni nasıl sevdiğimi? Sorsan bana nerde yerin Gösteririm ben kalbimi Ana değil, ana gibi; Baba değil, baba gibi Öğretmenim ben de sevgin Can içinde bir can gibi... Hüseyin DÜZBASAN...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
SoruCevap
S
S
Mensur Şiirle Şiir Arasındaki Farklar ve Benzerlikler MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ BENZERLİKLER 1. Ahenk her ikisinde de var. 2. Şairane konular işlenir. 3. Temalar benzerdir. 4. Dil ve anlatım yönünden benzerlik gösterir. MENSUR ŞİİRLE ŞİİR ARASINDAKİ FARKLILIKLAR 1. Mensur şiirde ölçü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
SoruCevap
S
S
Şiir dilini doğal dilden ayıran özellikler nelerdir? Şiir dilini doğal dilden ayıran özellikler Şiir dilinde kelimeler genellikle gerçek anlamının dışında kullanılır. Şiir dilinde imge vardır, günlük dilde imge yoktur. Şiir dili, günlük dilin özellikleri barındırır; ancak günlük dili söz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
SoruCevap
S
S
Enerji Tasarrufu İle İlgili Şiirler Enerji ve Tasarruf Enerji ne, tasarruf ne bilelim: Temelidir uygarlığın, insanın. Güçlükleri üstümüzden silelim, Enerjiyi tutumluca kullanın. Enerjiyi elde etmek inan zor, Hep insanlık enerjiye bakıyor. Boşa harcanınca içim sızlıyor, Enerjiyi tutumluca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
SoruCevap
S
S
10 Kasım İle İlgili Şiirler Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938′de dünyaya gözlerini yummuştur. O zamandan bu yana her sene 10 Kasım gününün geçtiği hafta Atatürk haftası adıyla kutlanmaktadır. O hafta tüm yurtta hüzünle karşılanır ve hafta süresince Atamız birçok yerde anılır. Atatürk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
SoruCevap
S
S
Namaz Şiirleri Namaz İle İlgili Kısa Şiirler Namaz Namaz öğretir saygıyı Namaz giderir kaygıyı Namaz yüceltir duyguyu Namaz kılmak erdemdir. Namaz rabbe aracı Namaz mümin miracı Namaz dinin tacı Namaz kılmak erdemdir. Kılanda bulursun haz Kılmayanda huzur az Tevbe deyip hemen tez Namaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
242
SoruCevap
S
S
Ağaç İle İlgili Kısa Şiirler Ağaç Şiirleri AĞAÇ DİYOR Kİ Ben küçücük bir ağacım, Yurdumun bir bahçesinde, Topraklar tüterken görün, Dallar da çiçeklensin de. Her şeyimle yararlıyım, İnsanoğluna dünyada, Çiçeğim, yaprağım, gölgem İri dallı zerdalimle. Kuşlar mutlu şarkısını Hep dalımda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
SoruCevap
S
S
Selam Şiirleri Selam İle İlgili Şiir Selam Olsun Biz gideriz ardımızda, Salanlara selam olsun. Selamını tüm dostlara, Yayanlara selam olsun. Müminlerin duygusuna, Sevgisine, saygısına, Hakkın Rahmet deryasına, Dalanlara selam olsun. Duygusuna binbir şekil, Verenlere sende takıl, Hakka varmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
SoruCevap
S
S
böbrekle ilgili şiir, böbreklerle ilgili şiir, böbreklerimizle ilgili şiirlerBöbreklerdir,Vücudumuzdaki Kanı Süzen Öyle Ki 10-15 Dakikada Devam Eden Bir Düzen Bir Böbrekte 1 Milyona Yakın Nefron Var Rahatça Yararlı Ve Zararlı Maddeleri Ayırırlar Elbette Yararlı Maddeleri Geri Emer Nefronlar Kan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
SoruCevap
S
S
Mimar Sinan ŞiirleriMimar Sinan'ın Şiirleri Mimar Sinan Ağırnas’ta bu dünyaya Geldi Mimar Sinan’ımız Kayseri’de bir deryaya Daldı Mimar Sinan’ımız Çocuk yaşta İstanbul’a Gitti Mimar Sinan’ımız Seferlere katıldıkça Yetti Mimar Sinan’ımız Rodos seferinde köprü Kurdu Mimar Sinan’ımız Mimar-başı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
SoruCevap
S
S
Öğretmenler İle İlgili Şiirler Öğretmenim Güler yüzlü öğretmenim, Bir tanesin, canım benim. Masallarla bilmeceler, Anlatırsın neler neler... Kalemimi tutamazken Kitabımı açamazken Bir de baktım yazıyorum, Sular gibi okuyorum. Çalışıp iyi olmayı, Koşup el ele vermeyi, Bu güzel yurdu sevmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
SoruCevap
S
S
Noktalama İşaretleri ile İlgili Şiirler Nokta, Virgül, Soru İşareti, Ünlem Şiir NOKTA Benim adım nokta. Her zaman yerim var cümle sonunda. 2.(İkinci) sırada ve kısaltmalarda, Sakın beni unutma. VİRGÜL Adımı sorarsan bana, Virgül derim. Sıralanan kelimeler arasında yerim. Mesela dersen, Bugün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
SoruCevap
S
S
ATATÜRK’ÜN ANKARAYA GELİŞİ – ŞİİRLER ANKARA Ankara’da doğdu gün; Öğün Türk oğlu öğün. Tan yeridir Türklüğün, Bahtı ak, taşı kara Adı büyük Ankara. Ordu kuruldu, Düşman orda vuruldu. Türk’e bir kale oldu. Bahtı ak, taşı kara Yurdun kalbi Ankara. Harp meydanı orası Başkomutan ovası Bahtı ak, taşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
SoruCevap
S
S
Engelliler Haftası İle İlgili Şiirler Engelliler Haftası Konulu Şiirler Engelliler Haftası Şiirleri ENGELLİLER HAFTASI İLE İLGİLİ ŞİİRLER BEN ÖZÜRLÜYÜM ARKADAŞ Bu gün özürlü günü, Dağıldı ortalıklar. İşte doğdu yeniden güneş, Ben özürlüyüm arkadaş. Bugün bitiyor satırlar, Yaktın beni arkadaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
SoruCevap
S
  1. Konular

1. 1.280.556
  2. Mesajlar

1. 1.677.255
  3. Kullanıcılar

1. 31.658