Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Sultandağı Halk Eğitim Merkezi Hakkında - Sultandağı Halk Eğitim Merkezi Tanıtımı - Sultandağı Halk Eğitim Merkezi Erişim Bilgileri
Afyon Sultandağı Halk Eğitim Merkezi'nde farklı zamanlarda ihiyaca göre kurslar düzenlenmektedir.
Mesleki-Teknik Kurslar; Bilgisayar Kursu, Modelistlik...
Kırkpınar Köyü Emirdağ
Emirdağ Kırkpınar Köyü - Kırkpınar Köyü Hakkında - Kırkpınar Köyü Tanıtımı - Kırkpınar Köyü Resimleri
İlçe: EMİRDAĞ
İl: AFYONKARAHİSAR
Köy Muhtarı: İHSAN TÜYSÜZ
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
4555246
Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000
201
1997
174...
Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu Hakkında - Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu Tanıtım - Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu Resimleri - Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu İletişim
Mehmet Yağcıoğlu İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
2006–2007 eğitim öğretim yılında eğitime...
Afyon'da Hangi Madenler Çıkıyor ?
Afyon, hem maden rezevleri, hem de maden çeşitliliği bakımından
oldukça zengin bir ilimizdir. Mevcut maden rezervi; zuhur, yatak, işletme ve
eski işletme nitelikleri yönünden çeşitlilik arzetmektedir. Metalik madenler,
endüstriyel hammaddeler ve enerji...
Afyon hakkında şiirler,
Afyon şiiri,
Afyonla ilgili şiirler
Afyonkarahisar
Karahisar kalesi doğa inci tanesi,
Gözleme, pide, şeker ezmesi,
Hele haşhaş lâlesi,
Afyonu dertler çaresi.
Kocatepe kurtuluş tepesi,
Dumlupınar taarruz ifadesi,
Mehmetçiğin ALLAH nidasıyla,
Düşmana karşı kükremesi...
akhisar la ilgili foto varmı
akhisar ile ilgili fotoğraflar paylaşır mısınız
akhisar resimleri yayınlar mısınız
akhisar konulu resimler arıyorum yardımcı olur musunuz
Serinhisar Leblebisi
Serinhisar leblebisi
07 Nisan 2007
Çerezlerin vazgeçilmezlerinden olan leblebi deyince akla hep Çorum gelir. Bir çok kişi Çorum'a leblebinin Denizli'nin ilçesi Serinhisar'dan gittiğini bilmez. Çorum'lu satıcılar Leblebi ve ürünlerini bu ilçeden temin ederler çoğunlukla...
Hierapolis (PAMUKKALE)
HıERAPOLıS (PAMUKKALE)
Denizli ilinin 18 km. kuzeyinde yer alan Hierapolis antik kentinin Arkeoloji literatüründe “Holy City” yani Kutsal Kent olarak adlandırılması, kentte bilinen bir çok tapınak ve diğer dinsel yapının varlığından kaynaklanmaktadır.
Kentin hangi...
Çameli
Tarihçe :
Karamanoğulları'nın 1277 yılında Selçuklular'a yenilmesi sonucunda, bir kısım Karamanlılar batıya göç ederek buralardaki değişik alanlara yerleşmişlerdir. Burdur ve Denizli çevresinde rastladığımız Karaman, Karamanlı gibi isimlerin açıklanması bu gerçeğe dayanır. Bugünkü Çameli...
TRAPEZOPOLİS
Denizli ili, Babadağ ilçesi, Bekirler köyü, Boludüzü mevkiinde bulunmaktadır. Antik kentin kuzeyden güneye doğru uzanan düzlük üzerine, arazinin coğrafi yapısına göre kurulduğu anlaşılmaktadır. Yüzeyde bazı yapı kalıntıları izlenebilmektedir. Yüzeydeki kalıntılar Roma ve Bizans...
TABAE
Denizli-Muğla karayolunun 78.km'sinde bulunan Tabae, doğal bir kalegörünümündedir. Şimdiki Kale İlçesinin 1 km.kadar güney batısında yeralır.30 yıl öncesine kadar eski kale üzerinde iskan sürmekteydi.Tabae, Büyük İskender'den sonra Anadolu'da kurulan kent devletlerindendir. Tabae...
COLOSSAE
COLOSSAE: Denizli ilinin 25 km. doğusunda, Honaz ilçesinin 2 km kuzeyinde yer almaktadır. Denizli-Ankara karayolunun 16. km.sinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nden, Honaz'a giden karayolu Colossae kentinin içinden geçmektedir. Antik kent, Honaz (Cadmos) dağının kuzeyinde, Aksu...
SARAYKÖY
Tarihçe :
Sarayköy ilçesinin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemesine rağmen, XlV.yüzyılın sonlarına doğru Türkmen aşiret Reisi Sarıbey tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Sarıbey'in kendi adı ile kurduğu köyün adı, daha sonraları çeşitli değişikliklere uğrayarak günümüzde...
Bekilli
Tarihçe :
1176 Miryakefalon Savaşı'ndan sonra Süleyman Şah'ın uç beylerinden Yahya ve Bekir Beyler tarafından Türk egemenliğine katılmıştır. Bundan dolayı ilçenin bir mahallesi Yahyalar adını almış, Bekir Bey'in adı da ilçeye verilerek, Bekirli denilmiş ve daha sonra ilçenin adı halk...
Afyonspor’dan Afyonkarahisarspor’a
Bir daha düşmemek üzere dünü bugünü
İlk defa 1967 yılında Afyonspor adı altında Türkiye 2. Ligi’nde mücadele veren Afyonspor Kulübü, sabit gelir kaynakları bulunmaması nedeniyle 1970’li yılların ortalarında profesyonel liglere veda ederek amatör lige düştü ve...
Geleneksel Sultandağı Kiraz Festivali
Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi, bu yıl 11'incisi düzenlenen Kiraz Festivali'ne ev sahipliği yaptı.
Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Vali Haluk İMGA, Sultandağı'nın son yıllarda özellikle kiraz ihracatıyla birlikte...
ULAŞIM
Dört yönden gelen demiryollarının birleştiği kavşakta, bir merkez durumunda olan Afyonkarahisar, ulaşım açısından büyük önem taşır. Bu demiryollarından biri Konya üzerinden Adana'ya, dolayısıyla Akdeniz'e ulaşır. Bir diğeri Kütahya üzerinden İç Anadolu ve Marmara'ya gider. Batıya...
Afyonda Sanayi
Afyonkarahisar, ülkemizdeki coğrafî konumuna rağmen yıllarca sanayileşme sürecine girememiştir. Son yıllarda Afyonkarahisar, özel sektörün de yatırımlara yönelmesiyle sanayileşmede yeni bir döneme girmiştir. Afyonkarahisar'da büyük bir gelişme gösteren geçim kaynaklarından biri...
SULTAN DİVANİ' Yİ ANMA VE AŞURE GÜNÜ
TARİHİ Her Yıl Hicri Yılın 10.Muharrem Günü
İLİ / İLÇESİ Afyonkarahisar Merkez
NİTELİĞİ (Ulusal / Uluslar Arası ) Ulusal
KAÇ YILINDAN BERİ DÜZENLENDİĞİ 1990 Yılından Beri
DÜZENLEYEN KURULUŞ Afyonkarahisar Belediyesi
TELEFON / FAKS 0272 214 42 55 / 212...
TAŞPINAR ŞİİR & HİKAYE AKŞAMLARI
TARİHİ
Her Yıl Mayıs Ayında Belediye Kültür Merkezi
İLİ / İLÇESİ Afyonkarahisar Merkez
NİTELİĞİ (Ulusal / Uluslar Arası )
Ulusal
KAÇ YILINDAN BERİ DÜZENLENDİĞİ 1999 Yılından Beri
DÜZENLEYEN KURULUŞ Afyonkarahisar Belediyesi
TELEFON / FAKS 0272 214 42 55 /...
HIDIRLIK YAZ AKŞAMLARI
TARİHİ
Her yılın Haziran - Temmuz - Ağustos ayları arasında
İLİ / İLÇESİ
Afyonkarahisar Merkez
NİTELİĞİ (Ulusal / Uluslar Arası )
Ulusal
KAÇ YILINDAN BERİ DÜZENLENDİĞİ
1998 Yılından Beri
DÜZENLEYEN KURULUŞ
Afyonkarahisar Belediyesi
TELEFON / FAKS
0272 214 42 55...
Gedik Ahmet Paşa Külliyesi İmaret Camii
Sadrazam Gedik Ahmet Paşa, 1472’de Mimar Ayaz Ağa’ya yaptırmıştır. Bu yüzden Gedik Ahmet Paşa Camisi adıyla da tanınır. Nakışları Abdüssamedoğlu Hasan’ındır. Camiyi 1795’te Müftfzade Ahmet restore ettirmiştir. Ters T biçiminde ardarda iki kubbeli...
Afyonkarahisardaki Kaplıcalar ve Termal Tesisler
Hiç bir ile nasip olmayacak derecede çok ve çeşitli sıcak su ve çeşitli termal kaynaklar Afyon'da mevcut. Yıllardır sadece Afyon' lulara ve bilenlere şifa dağıtan termal kaynaklarımız Turizm Bakanlığının 4 mevsim Turizm projesi çerçevesinde tüm...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.