haberci
Efsanevi Üye

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler, özellikle Kahramanmaraş'ı etkileyerek "asrın felaketi" olarak adlandırıldı. Bu afetin etkisi altında kalan Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis gibi şehirlerde öğrenciler karnelerini almaya hak kazandı.
Gaziantep'te, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte muhteşem bir karne töreni düzenlendi. Emine Ulusoy İlkokulu'nda gerçekleşen törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılıç, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
Vali Çeber, Gaziantep'te 705 bin öğrenciye karne dağıtıldığını belirterek, şehirdeki eğitim kurumlarının başarılı bir yılın ardından tatil moduna girdiğini ifade etti. Deprem sonrası yıkılan okulların yeniden inşa edildiğini ve eğitim standartlarının yükseltildiğini vurguladı.
Şanlıurfa'da da 736 bin öğrenci, karne heyecanı yaşadı. Vali Hasan Şıldak'ın öğrencilere moral verdiği törende kitap hediye edilmesi, öğrencilerin yüzlerinde tebessüm oluşturdu. Şıldak, il genelinde eğitim kalitesini artırmak adına yoğun çaba harcandığını dile getirdi.
Kahramanmaraş'ta bulunan Şehit Ömer Faruk Sayıl İlkokulu'nda gerçekleşen karne törenine Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur da katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerle renklenen törende, karne sevinci doyasıya yaşandı.
Malatya ve Adıyaman'da da benzer şekilde karne törenleri düzenlendi. Öğrenciler, başarılı bir eğitim-öğretim yılının ardından hak ettikleri tatili almaya hak kazandılar. Valiler ve il milli eğitim müdürleri, öğrencilere başarılar dileyerek karne dağıtımını gerçekleştirdiler.
Son olarak, Kilis Selahattin İyigün Atatürk İlkokulu'nda da öğrenciler karne sevinci yaşadı. Kilis Valisi Tahir Şahin, öğrencilere verimli bir tatil geçirmeleri tavsiyesinde bulunarak, gelecek eğitim yılı için öğrencileri teşvik etti.