Son Konular

Yemek Tarifleri

Yemek tarifleri kategorisinde bildiğiniz veya denediğiniz yemek tarifleri üzerine içerikler oluşturabilir, takıldığınız yada merak ettiğiniz yemek tarifleri konularında soru sorabilir, ilgilendiğiniz ya da bildiğiniz yemek tarifleri üzerine sorulan sorulara cevap verebilirsiniz.

S
Ramazana Sofralarına Yakışır Bezelyeli Garnitürlü Meze Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı küçük yüzük makarna 1 adet orta uzunluk havuç 1 adet orta uzunluk patates 1 fincan difris bezelye 3 adet küçük doğranmış kornişon salatalık 1 kaç kısım hangisi varsa maydanoz yahut dereotu 3 yemek kaşığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
Kıymalı Mercimek Corbası Tarifi İcin Malzemeler *2 yemek kaşığı kıyma *1 su bardağı mercimek *Sıvıyağ *Sıcak su *Tuz *Pulbiber *Nane Kıymalı Mercimek Corbası Tarifi Yapılışı 1 *23 yemek kaşığı kadar sıvı yağ tencereye alınır *Kıyma eklenir ve hafif kızartılır *Sonra mercimek eklenir o da hafif...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
Lavaştan Pratik Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler 250 gram orta yağlı tek çekim yapılmış kıyma 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet orta boy soğan 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 5 çorba kaşığı domates sosu 1 ‘ er çay kaşığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
Bademli Gelincik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında 1 adet yumurta Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı nişasta 1 paket vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu 100 gram file badem Aldığı kadar un Üzeri için 200 gram...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
Avakadolu Peynirli Omlet Tanımı İçin Malzemeler 2 büyük uzunluk yumurta Yarım avakado 1 tatlı kaşığı tereyağ 50 gr beyaz peynir 1-2 dilim kapya biber Tuz Karabiber Maydanoz Avakadolu Peynirli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yarım avakodo ve peynir küp küp doğranır. İki yumurta...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı tereyağ ,sıvı yağ Tuz Tavuk suyu Pilavın üzerini geçecek kadar su Zerdeçallı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavaya sıvı yağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
Pudingli Biskuvi Pastası Tarifi İcin Malzemeler *2 paket petibor biskuvi *1 paket kakaolu puding *1 litre sut Pudingli Biskuvi Pastası Tarifi Yapılışı 1 *Oncelikle pudingimizi hazırlayalım *Daha sonra biskuvilerimizi borcama dizelim *Daha sonda ince tabaka olarak pudingimizi biskuvilerimizin...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
S
Kış Çorbası (Bebek Ve Çocuklarda Çok Sevecek) Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk patates 1 orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı mısır unu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Et yada tavuk suyu yoksa olağan su knor bebekler yemeyecekse koyabilirsiniz Üzeri için: 2...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
S
Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka Sosu için 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine) 1 su bardağı sıvı yağ 1 şişe maden suyu İç harcı 1 kase beyaz peynir Yarım kase kaşar peyniri Yarım demet maydanoz Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İç harcı hazırlayalım...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı tel şehriye 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı nane 5 su bardağı su Tuz Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye yağı koyup eritelim. Salçayı ekleyelim...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler 2 paket tavuk ciğeri Sıvı yağ 1 adet büyük kırmızı kapya biber 2 adet yeşil biber Tuz Baharat(kullanmak istediğiniz) 2 büyük patates 1 adet soğan Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ciğerlerimizi yıkayıp süzmeye bırakalım. Tavaya yağı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 tatlı kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 4.5 su bardağı un Ceviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
Güveçte Sebzeli Kuşbaşı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuşbaşı 5 tane kapya biber 6 -7 tane yeşil biber 1 paket mantar 2 adet sarımsak 4 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı dolusu salça Tuz ,karabiber ,pulbiber ,kekik Tereyağı ( yağ ölçüsü yemeği ne kadar yağlı sevdiğinize nazaran değişiyor)...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
S
Meyveli Rulo Pasta Resimli Meyveli Rulo Pasta Tarifi Malzemeler: Kek icin 6 yumurta 7 yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı toz şeker 1 cay kaşığı kabartma tozu Krema icin 1 paket toz kremşanti 34 cay bardağı soğuk sut 1 cay bardağı dondurulmuş yaban mersini Uzeri icin 1 paket beyaz...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
SoruCevap
S
S
Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler Köftesi için; 500 gram kıyma 2 tane rendelenmiş soğan 1 adet yumurta 1 çay bardağı galeta unu Tuz karabiber,pulbiber,kimyon damak zevkinize nazaran ayarlaya bilirsiniz Diğer gereçler; 2 tane patates 2 tane havuç 1 su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
Domates Çorbası (Sütlü) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı domates rendesi (ben yazın yapmış olduğum domates sosundan kullandım) 1 tatlı kaşığı domates salçası 1,5 yemek kaşığı un Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 su bardağı süt 4 su bardağı su (dilerseniz tavuk suyu yahut 1 adet bulyon...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
9
SoruCevap
S
S
Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler 500g tavuk göğsü 2 kırmızı biber 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 kutu domates süzme 1 yemek kaşığı domates salçası 400 ml krema 2 çay kaşığı nişasta( yarım bardak suda eritin) Fesleğen Biber Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı Tavuk göğsünü bir tavada...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
S
Tencerede Akışkan Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 25 gr kakao 1 su bardağı un 1 paket vanilin 1 paket kabartma tozu Muhallebisi için ; 2 su bardağı süt 25 gr kakao Kahve fincanı şeker 2 yemek kaşığı pirinç unu...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler Yarım çay bardağı tel şehriye 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik 3 yemek kaşığı sıvı yağ 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı un Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sıvı...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
Yumurtasız Poğaça (Nefis Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yada zeytin yağı 1 paket kuru maya (ufak paket) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker İçi için Rendelenmiş köy peyniri isteyen kaşar da kullanabilir Üzerine...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
14
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.074
  2. Mesajlar

    1. 1.678.401
  3. Kullanıcılar

    1. 31.745
  4. Son üye

Geri
Üst Alt