Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sizden Gelen Sorular
Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
Üçeylül İlköğretim Okulu Hakkında - Üçeylül İlköğretim Okulu Tanıtım - Üçeylül İlköğretim Okulu Resimleri - Üçeylül İlköğretim Okulu İletişim
Üçeylül İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :
Üçeylül İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz Aşağıdaki Linklerden...
Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Bilgileri Tavşanlı Kütahya
Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz Aşağıdaki Linklerden Ulaşabilirsiniz
Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :
Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Tavşanlı
Okulun Telefonu: 274 614...
Kütahya Halk Eğitim MerkezleriKütahya'daki Halk Eğitim Merkezleri, adresleri ve telefonları aşağıdaki gibidir.
Merkez Halk Eğitim Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Halk Eğitim Merkezi
2742236154
Altıntaş Halk Eğitim MerkeziCumhuriyet Mh
2743112057
Aslanapa Halk Eğitim MerkeziCumhuriyet Mh.Çalköy Cd...
Kütahyanın Tarihi Geçmişi
Kütahyanın Tarihi
Kütahyanın Geçmişi
Kütahyanın Tarihi Özellikleri
Kütahya’nın Tarihi Geçmişi, Özellikleri
Kütahya, MÖ 3000 yıllarında kurulmuş medeniyetlerin ve kültürlerin harman olduğu Kütahya'nın antik çağda ilk ev sahipleri Friglerdir . Kütahya daha sonra Roma...
İZMİR Metropolis Resimleri ve Tarihi
Metropolis, İzmir ili Torbalı ilçesine 12.km uzaklıktaki Yeniköy ile Özbey köyleri arasında bir tepe üzerine kurulmuştur.
Metropolis İonia bölgesinin antik bir kentidir.Oldukça verimli Strabon, Ege Bölgesi’ndeki ünlü şarap merkezleri arasında Metropolis’i...
izmir tarihi kemeralti carsisi
İzmir il merkezinde Anafartalar Caddesi ve Mezarlıkbaşı semtinden başlayarak deniz kıyısını da kapsamına alan ve Konak Meydanı’na kadar ulaşan Kemeraltı Çarşısı 1650–1670 yılları arasında kurulmuştur. Deniz kıyısı kısmen doldurulmuş ve bu nedenle de yeni...
izmir alsancak
tarihi
Eski adı Punto olan Alsancak yıllar boyu İzmir'in simgesi olmuştur. Dünyaca ünlü birçok seyyah ve yazarın şiir ve eserlerinde yer almıştır. Victor Hugo 1829 yılında yayınlanan "Les Orientales" isimli kitabındaki "La Captive" isimli şiirinde ünü batıya yayılan İzmir'i bir...
İZMİR Asansör Resimleri ve Tarihi
İzmir Mithat Paşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Semti arasındaki yükseklik farkından ötürü her iki semt arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak amacı ile İzmirli Yahudi iş adamlarından Nesim Levi tarafından bir asansör yaptırılmıştır. Günümüzde İzmir’in simgesi...
İZMİR Anıtları
Atatürk Anıtı (Merkez)
İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda, Büyük Efes Oteli’nin önündeki alanda yer alan bu anıt İtalyan Heykeltıraş Pietro Canonica (1869–1962) tarafından1932 yılında yapmıştır. Heykelin kaide tasarımı Y.Mimar Asım Kömürcü’ye aittir. Atatürk anıtı 18 Temmuz 1932’de...
İZMİR Lebedos (Gümüldür) Resimleri ve Tarihi
İonia bölgesi antik kentlerinden Lebedos, bugün Seferihisar ile Selçuk arasındaki kıyıda Ürkmez Köyü’nün (Kısık Köyü) yanı başındaki küçük bir tepenin üzerinde kurulmuştur.
Kolophon’un kuzeyinde, Kral Kodros’un oğullarından Andropompos tarafından...
İZMİR Pitana Pitane (Çandarlı) Resimleri ve Tarihi
İzmir Aliağa ile Bergama arasında, Kaikos’un (Bakırçay) denize döküldüğü yerde idi.
Pitane sözcüğü, “suyu bol” anlamında Luwi-Pelasg dilinden gelmektedir.
Kentin ne zaman kurulduğu kesinlik kazanamamakla beraber tarihi Helen öncesine kadar...
İzmir KARŞIYAKA İlçesi
KARŞIYAKA
Karşıyaka, Anakent sınırları içerisinde yer alır. Kuzeyinde Menemen; doğusunda Bornova ve Konak ; batısında Çiğli;
güneyinde İzmir Körfezi ile çevrelenir.
Karşıyaka, 1865 yılında İzmir-Kasaba (Turgutlu) demiryolu hattının hizmete girmesi ve XIX.yy sonlarına...
İzmir ödemiş müzesi
Kuzeyde Bozdağlar ile, güneyde Aydın Dağları arasında uzanan Küçük Menderes Nehri'nin suladığı verimli bir ovada yer alan Ödemiş'te bir müze kurulması fikri 1974 yılında oluşmaya başlamıştır. Eski eser koleksiyoneri olan Mutahhar Başoğlu'nun biri 1816 m² diğeri de 956 m²...
İzmir Mutfağı
İzmir denince akla sağlıklı, insanı fazla yormayan, hafif yemeklerden oluşan bir mutfak gelir. Özellikle zeytinyağı İzmir mutfağı’nın baş tacıdır. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir zeytinyağı aynı zamanda. Zeytinyağının yanında çeşit çeşit yabani otları ve dünyanın yedi...
İzmir BORNOVA İlçesi
BORNOVA
Bornova, Anakent sınırları içerisinde yer alır. Kuzeyinde Manisa ili toprakları; doğusunda Kemalpaşa; batısında Karşıyaka ve Konak; güneyinde Buca ile çevrelenir.
1882 yılında belediye teşkilatı kurulmuş, 1957 yılında ilçe haline gelmiştir.
Yüzölçümü 224 km2`dir...
İzmir KONAK İlçesi
KONAK
Konak, Anakent sınırları içerisinde yer alan en büyük ilçedir. Kuzeyinde İzmir Körfezi ve Karşıyaka; doğusunda Bornova;
güneyinde Buca ve Gaziemir; batısında Balçova İlçesi bulunmaktadır.
İlçenin yüzölçümü 69 Km2`dir. 2 köyü bulunmaktadır. Bağlı beldesi yoktur.
2000...
İzmir ÇİĞLİ İlçesi
ÇİĞLİ
İzmir Körfezi’nin kuzeyinde, eski Gediz yatağının oluşturduğu ovada kurulmuş olan Çiğli ilçesinin yüzölçümü 97 km2 dir.
Kuzeyinde Menemen, güneybatısında İzmir Körfezi, doğusunda Karşıyaka bulunmaktadır. İlçenin denizden yüksekliği 1–150 m. arasındadır.
Yörenin...
İzmir GAZİEMİR İlçesi
GAZİEMİR
Gaziemir, Büyükşehir sınırları içerisinde yer alır. Batısında ve kuzeyinde Konak, doğusunda Buca, güneyinde Menderes İlçesi ile çevrilidir.
İlçenin yüzölçümü 63 km2’dir.Yüksekliği 114 metredir. İlçede Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Köyü yoktur, 1 beldesi...
İzmir NARLIDERE İlçesi
NARLIDERE
İlçe, 1992 yılında 3806 sayılı Kanun’la Narlıbahçe adıyla kurulmuş, 1993 yılında ise 3949 sayılı Kanun’la bir kısım mahallesi ve
köyleri ayrılarak Güzelbahçe ilçesi kurulmuş, İlçenin adı Narlıdere olmuştur.
İlçe’nin yüzölçümü 63 km2’dir.İlçe doğusunda Balçova...
İzmir KİRAZ İlçesi
KİRAZ
Kiraz , İzmir`in doğusunda yer alır. İl merkezine uzaklığı 142 km`dir. Kuzeyinde Manisa ili; doğusunda Tire ve Bayındır; batısında Ödemiş;
güneyinde Beydağ ve Nazilli ile çevrelenir.
İlçenin yüzölçümü 586 km2`dir. 52 köyü bulunmaktadır. Bağlı beldesi yoktur.
2000...
İzmir KEMALPAŞA İlçesi
KEMALPAŞA
Kemalpaşa, İzmir’in doğusunda yer alır. Kuzeyinde Manisa; güneyinde Torbalı ve Bayındır; doğusunda Turgutlu;
batısında Bornova ve Buca ilçeleri bulunmaktadır.
İlçenin yüzölçümü 655 km2’dir. Armutlu, Bağyurdu, Ören, Ulucak ve Yukarı Kızılca olmak üzere 5...
İzmir KINIK İlçesi
KINIK
Kınık, İzmir’in kuzeyinde yer alır. İl merkezine uzaklığı 120 km’dir. Kuzeyinde ve batısında Bergama; doğusunda ve güneyinde Manisa
ili topraklarıyla çevrelenir.
İlçenin yüzölçümü 436 km2’dir. 2 beldesi (Poyracık ve Yayakent) ve 29 köyü bulunmaktadır.
2000 Yılı Genel...
İzmir KARABURUN İlçesi
KARABURUN
İzmir-Çeşme karayolunun 55. Km.sinden ayrılan bir yolla, Gülbahçe, Balıklıova ve Mordoğan yerleşmelerinden sonra ulaşılan Karaburun ilçe merkezi, aynı
adlı yarımadanın kuzeyinde yer alır. İzmir`e 100 Km uzaklıktadır.
İlçenin yüzölçümü, 415 km2`dir. 1 beldesi...
İzmir FOÇA İlçesi
FOÇA
Adını foklardan alan Foça, İzmir`in kuzeybatısında yer alan bir sahil ilçesidir. Batıda İzmir Körfezi, doğuda Menemen, kuzeyde Çandarlı Körfezi ile çevrilidir.
İlçenin yüzölçümü, 205 Km² dir.
2000 yıl Genel Nüfus Sayımına göre ilçenin toplam nüfusu 36 107`dir. Bu...
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren ForumSitesi.Com.Tr adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. ForumSitesi.Com.Tr hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkimizden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.